DZIAŁAMY w kuchni / vol. 6

Przedstawiamy Wam Szósty odcinek cyklu DZIAŁAMY W KUCHNI.

W tym odcinku Jaga i Lipiu przygotowali dla Was wyjątkowe SZPARAGI 🙂

Piersi kurczaka faszerowane szparagami i szynką prosciutto.

20150621_200623

Czas przygotowania: 35 minut.

Składniki dla dwóch osób:

– dwie piersi z kurczaka, bez skóry i kości.

– dwa plastry szynki prosciutto

– dwa plastry sera (dowolny, może być gouda)

– cztery szparagów

– łyżka mąki pszennej

– dwie łyżki masła

– trzy łyżki oliwy z oliwek

– sól, pieprz do smaku

20150621_183741

Przygotowanie:

Ugotować szparagi al dente.

20150621_184741

20150621_185602

20150621_193141

Każdą pierś z kurczaka umieścić pomiędzy folią spożywczą i za pomocą wałka delikatnie utłuc do grubości ok. 1 cm. Oprószyć mięsa solą i pieprzem. Na każdej piersi ułożyć po plastrze szynki. Na szynce ułożyć po plastrze sera i po dwa szparagi (szaragów może być większa ilość, wedle uznania)

20150621_185552

Pierś delikatnie zwinąć i związać nicią. Posypać mąką i doprawić raz jeszcze pieprzem i solą.

20150621_193631

Podgrzać na patelni dwie łyżki masła z dwoma łyżkami oliwy z oliwek. Ułożyć na patelni ruloniki mięsa i często obracając smażyć na średnim ogniu 15 minut, do chwili aż piersi się usmażą, będą miękkie i zrobią się złote.

20150621_194150

Wyłożyć na talerze i cieszyć się smakiem 🙂

20150621_200623

Smacznego

Jaga & Lipiu

Reklamy

Jeden komentarz na temat “DZIAŁAMY w kuchni / vol. 6”

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s