Pomidor kontra ogórek. Dlaczego lepiej ich nie łączyć?

1

Jeśli zależy nam, aby sałatka była bogata w witaminę C, lepiej nie dodawać do niej świeżego ogórka, Zawiera on bowiem enzym askorbinazę, który to utlenia witaminę C zawartą w pomidorach, a także papryce, cebuli, natce pietruszki, czy sałacie. Już jedna łyżka soku z ogórków, niszczy kwas askorbinowy w trzech litrach soku z pomidorów.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s