DZIAŁAMY w kuchni / Vol.13

Pomysł na sobotnie śniadanie we dwoje – zielony omlet:

Składniki:

4 jajka
2 łyżki gazowanej wody
15 dag listków świeżego szpinaku
4 plasterki szynki
1 średniej wielkości pomidor
sól, pieprz

01

Wykonanie:

Listki szpinaku opłukać pod bieżącą wodą. Dobrze odcisnąć i drobno posiekać. Szynkę również drobno pokroić.

02

Jajka ubić z wodą, solą oraz pieprzem. Szynkę i szpinak wymieszać z ubitymi jajkami.

03

Usmażyć na maśle z jednej strony dwa lekkie omlety.

04

Gdy wierzch się zetnie, złożyć na połowę. Podawać ze świeżym pieczywem oraz pomidorami.

05

Życzymy smacznego, Zuza & Rumek

Źródło przepisu: Małgorzata Caprari – „Najlepsze omlety i naleśniki”

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s