DZIAŁAMY w kuchni / Vol.16

O właściwościach buraków (TUTAJ) i jabłek (TUTAJ) już pisaliśmy. Pora na prosty przepis w pełni wykorzystujący ich potencjał. Poniżej prezentujemy

SOK Z BURAKÓW I JABŁEK

Składniki:

  • 2,5 kg buraków czerwonych
  • 5 jabłek

Przygotowanie:

Buraki należy obrać ze skóry a następnie pokroić na mniejsze kawałki (pamiętajcie, aby obierać je i kroić w rękawiczkach. Burak dość intensywnie brudzi skórę rąk).

01

Jabłka należy umyć, pokroić na ćwiartki, nie obierać a jedynie oczyścić z gniazd nasiennych.

02

Następnie umieszczać kawałki, zarówno jabłek, jak i buraków partiami w sokowirówce. Teraz pozostaje już tylko czekać na pojawienie się wspaniale smakującego soku.

03

Finalnie wyszło nam około 1,5 litra pysznego soku, który skonsumowaliśmy we dwoje z wielką przyjemnością.

04

Zuza & Rumek

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s