DZIAŁAMY w kuchni / Vol.18

Dietetycy zgodnie twierdzą, że śniadanie to bardzo ważny posiłek w trakcie dnia. W związku z tym, że ostatnio tempo naszych aktywności jest naprawdę bardzo duże postanowiliśmy rozpoczynać dni od mocno odżywczych koktajli. Na pierwszy rzut poszedł Gęsty koktajl śniadaniowy bogaty w wapń, który zaczerpnęliśmy z książki „Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin”.

Składniki (ilość na ok. dwie szklanki 330 ml):

  • 2 średnie jabłka (400g)
  • 1 średnia pomarańcza (330g)
  • ½ pęczka natki pietruszki (w naszym wydaniu była to mrożona natka jeszcze z zasobów z działkowych zbiorów)
  • 3 łyżki płatków owsianych górskich (30 g)
  • 1 szklanka wody (250 ml)

01

Przygotowanie:

Jabłka należy umyć, pokroić na ćwiartki, oczyścić z gniazd nasiennych.

Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki.

Natkę pietruszki umyć, odsączyć

02

Owoce i natkę pietruszki umieścić w blenderze, dodać płatki owsiane oraz wodę i miksować kilka minut do uzyskania jednolitej konsystencji.

03

Na sam koniec pozostaje wspólna konsumpcja.

04

Życzymy smacznego, Zuza & Rumek

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s