Marta Dymek „Jadłonomia. Kuchnia Roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan.”

Ta niezwykła książka znanej autorki polskiego bloga Jadłonomia Marty Dymek, ukazała się w księgarniach w listopadzie 2014 roku. Wyróżniona EXPO 2015 została dodrukowana aż siedem razy.
Nieważne czy jesteś wegetarianinem, weganem czy może mięsożercą. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. Pyszne i proste w wykonaniu przepisy urozmaicą Twój codzienny jadłospis. Są tu przeróżne dania podawane na zimno jak i ciepło, poczynając od małych przekąsek, zup, dań głównych, kończąc na deserach. W każdym rozdziale znajdziemy określone grupy roślin. I tak na przykład w dziale „Bulwy i korzenie” są przepisy na bazie marchwi, pietruszki, selera, buraka, pasternaka, topinamburu czy kurkumy. Warzywa zielone to przede wszystkim ogórek, szparagi, groszek zielony, bób, fenkuł oraz fasolka szparagowa.

jadlonomia-kuchnia-roslinna-b-iext27482676

Serdecznie zachęcamy do poeksperymentowania w kuchni 🙂 Sami się przekonacie jakie to proste i przyjemne. Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s