DZIAŁAMY W KUCHNI / VOL.25

To już 25 odcinek DZIAŁAMY W KUCHNI, a w nim przedstawiamy szaszłyki z grillowanymi warzywami. Idealne danie dla wszystkich, którzy w sezonie grillowym, choć nie tylko, pozostali w betonowej pustyni.

Składniki – grillowane warzywa:

  • Cukinia
  • Cebula
  • Papryczki „Padron”
  • Papryka żółta
  • Sos: oliwa z oliwek plus przyprawa do grillowania warzyw

01

Przygotowanie warzyw:

Cukinie dokładnie myjemy, po czym kroimy w krążki.. Cebulę po uprzednim obraniu kroimy w „piórko”. Paprykę myjemy i kroimy. Papryczki dokładnie myjemy i pozostawiamy w całości. Wszystkie składnik umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy oliwą z oliwek zmieszaną z przyprawami.

02

Wsadzamy do piekarnika i pieczemy do uzyskania preferowanego przyrumienienia w temperaturze 200 stopni.

Składniki – szaszłyk:

  • Cukinia
  • Cebula
  • Papryka Żółta
  • Pierś z kurczaka 300g
  • Przyprawa do kurczaka

03

Przygotowanie:

Mięso przyprawiamy ulubioną przyprawą (w tej opcji przyprawa złocista do kurczaka). Umytą cukinię kroimy w kawałki. Cebulę obieramy i kroimy na cztery części. Paprykę myjemy i kroimy. Na patyczki nabijamy wszystkie składniki w preferowanej kolejności. My osobiście lubimy poprzeplatać różne elementy składników ze sobą.

04

Gdy wszystko już gotowe pora na ostatni krok…

05

… wsadzamy do piekarnika i pieczemy do uzyskania preferowanego przyrumienienia w temperaturze 200 stopni.

06

Najlepiej smakuje we dwoje.

07

Smacznego, Zuza & Rumek

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s