DZIAŁAMY W KUCHNI / VOL.27

W dzisiejszym odcinku – KREWETKI W POMIDORACH

SKŁADNIKI

  • ok. 500 g krewetek (mogą być mrożone),
  • 4 łyżki oliwy do smażenia,
  • 500 g (1 op.) przecieru pomidorowego,
  • 4 – 5 ząbków czosnku,
  • średniej wielkości cebula,
  • przyprawy: sól, pieprz,
  • bagietka,
  • opcjonalnie: garść ruccoli.

01

Posiekać cebulę. Rozgrzać oliwę na patelni. Podsmażyć cebulę do momentu aż zacznie się rumienić.

02

W międzyczasie posiekać czosnek i dodać do cebuli.

03                                                                                                                                                             Całość smażyć około 1-2 min na średnim ogniu.

04

Dodać przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem. Gotować pod przykryciem ok. 15 minut.

05

W międzyczasie posiekać ruccolę.

06

Po 15 minutach dodać umyte i obrane krewetki i gotować przez kolejne 10 minut.

07

Podawać na gorąco z pieczywem. Tuż przed podaniem, dla smaku posypać na wierzchu ruccolą.

08

Smacznego Zuza & Rumek

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s